BAHANA FACEBOOK bersama KAK LEHOT!!

Assalamualaikum… hello hello hello!!

.

.

wah.. kini demam KAK LEHOT melanda di UNIMAS ni… waduh2.. sume teman2 da jadi macam kak lehot.. alahai.. apa la nk jd kn.. kalo setakat teman2 je xpela, tp ni akak2 kt ofis tu pon xhabis2 “KAU TEK KACAK”.. aiseimen… nang inggar mek mendengarnya ari2… huahuahauaa.. (PERKATAAN BARU BELAJAR; INGGAR = MELUAT)..

Haha..But kehadiran kak lehot ni kn, agk memberi manfaat sedikit sebanyak kepada kami2 ni yang nk blaja cakap sarawak.. so, meh la kte dgr apa kak lehot nk ckp pasal bahana facebook… LAYAAAANNN

Cubaan menTranslate (1st trial)

Hello3 kembali lagi bersama kak lehooottt…

YA RAbbi, makin hari makin femes kak lehot, astagfirullahalazim..

Kak lehot tetap disini untuk korunk sume, …(fill in da blank)…… ooii…

Harini zon meluat kembali lagi bersama kak lehot, harini kita bercerita pasal PESBUK..

haaa, untuk korunk semu sebelom kak lehot nk berceloteh, kalo korunk ada idea atau apa2 ke yg meluat, tros tulis, …………………………..XDPT TANGKAP PE DIE CKP>………………..

Sekarang ni, mmg mcm2, ……………………..yg tete, tete ke apa nama nya tete (die mksudkn twitter kowt) sampai meluat ku dengar,

Lepas tu gk kn, friendster ke, pren ke, apa pren ke, (eh boypren i lyke), pastu gk kn, hal pesbook skrg ni mcm2 masalah, bahana pesbuk, suami isteri, bergadoh ya rabbi, ……………………..,

TETTTT>>>

I GIVE UP!!…

Korunk phm2knla sendiri.. sy pon kurang paham.. spe2 tlglah translatekn yer!!

.

.

.

OK main point yang kak lehot cakap…

Bahana Facebook;

1) suami isteri – dua2 men facebook xmgaku da kawen dlm FB… then jeles ble ade owg kaco laki/bini dorg, mulalah mintak password sume nk check..

2) BUDAK2 belasan tahun yang men2 FB ni; ada yg in relationship la, da kawen la.. aduh.. budak xmatang ag kn kalo pandai belajar xpela, dpt g universiti ke ok g.. pastu jadikan budak2 skrg anti-sosial, contoh nya mkn2 ngn kwn, sementara tunggu makanan sume menghadap facebook dlu,

3) penggunaan bahasa dalam facebook- sumpah seranah owg (xsopan la)= mcm xmalu je mengeluarkan perkataan2 yg xelok tu,

4) pkqai gmbar owg len, curi identiti org len…

5) Stalker- asyik stalk page owg len jer..mengintip je..

6) asyik guna tuk bergadoh je… mcm xtau tulah nye je..

SEPATUTNYA guna FB tuk;

1)berkenalan, bertukar2 fikiran

2) buat bisnes, jual kuih ke, bubur pedas ke…

3) owg berumo 18thn ke atas je…

kesimpulannya

KAU TEK KACAK BER’FACEBOOK!!

Assalamualaikum ^_^

About Princess Mas

Hello Ladies... I'm just a normal person but I got high confident level. I can be elegant, sweet, cute and most of time is a weirdo. But do I care? NO!! Do u?? Embrace yourself & be YOU! Recently I've been totally in love with KIM HYUN JOONG.. yup2.. I know lots of ladies out there are willing to die for him (But Im not la). Every girls wish to be with him (Me too).. Since there's nothing in me so I wont put my hope so high, but I can be extraordinary when Im just ordinary girl.. Someday, in 3 years at least, when I finish studying, got my career and my own money plus can speak Korean fluently, I'll fly to KOREA to meet him!! (2011)....at the mean time, PLEASE dont have anyone else in yourlife k HYUN JOONG!! ^_^

Posted on July 1, 2011, in Tutorials & Classes. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: