Pertama Kali dan Terakhir Kalinya

Setiap perkara akan bermula dengan langkah pertama dan akan diteruskan ke langkah kedua.. Dari baby, kita akan start menangis, kemudian mula mengeluarkan suara, mula cakap daddy or mommy untuk pertama kalinya dan kemudian akan pandai bertutur dengan fasihnya.. Sama juga dengan berjalan.. Mula2 mengensot, kemudian merangkak, then mula bertatih, and start berjalan last skali pandai berlari2…

Tapi terdapat juga kisah2 yang sangat menyayat hati apabila setiap langkah pertamanya menjadi langkah terakhirnya..

Contoh yang x berapa menyayat hati;

1) Apabila kita try nak makan sesuatu makanan yang baru, kemudian rasanya xsesuai dengan tekak kita, teros kita xmakan ag sampai bila2 pon.. hehehee…

2) Bila kita pergi ke toilet yang sangat2 kotor, sah2 taubat xakan masuk lagi kt situ… kan2???

3) bila kita syok2 shopping sakan then pergi bayar kt counter harga mencecah ribuan ringgit… MEMANG xakan pergi kedai tu lagi.. buang duit aku je…

Contoh yang xseharusnya dijadikan pertama kali dan xmungkin akan ada yang terakhir;

1) Try to smoke;; No NO NOO, very not good ok

2) Try nk wt maksiat;;; VERY VERY VERY VERY BAD THINGS to do!! NEVER START it ok!!

3) Menipu; pepatah mengatakan mula2 menipu, lama2 jd pencuri… ::

(Please jangan wat experiment to see whether this pepatah is true or not k!! )

.

.

Seperti yang saya cakap tadi, xsemua orang bertuah mempunyai pertama kali dan diteruskan ke langkap seterusnya.. Ianya terhenti begitu sahaja..

Cewah, berjiwang di hari raya mengenang kisah yang lama plak kan.. huahuahuaa.. meh kita layan perasaan lagi dengan lagu2 ni ye;

 Lamunan Terhenti By Aris Ariwatan

.

.

Terhenti Di Sini Asfan OST Nora Elena

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

.

.

Tomok : Rindu Terhenti

Lirik

Telahku tinggalkan
Memori Silamku itu
Tidak ku biarkan
Hidupku dibelit pilu

Walaupun duka menampar dada
Walau sepi mencalar hati
Rindu ku terhenti

Ku pinggirkan sayu
Yang merundum kalbuku
Kasih dulu ku biar berlalu

Ku pinggirkan lara
Yang bertaut di jiwa
Ku teruskan hidup tanpa dia

Padam nyala patah tumbuh
Hilangkan berganti
cinta tiba, cinta pergi
Yang azali ku nanti

Ku lupakan mu jua di sini
Sejak kau pergi menjauhi

.

.

tomok – bagaikan bidadari

*

Bagai sebuah cerita aku dan dia
Bermula hanya matanya yang mempersona
Dia membuatkan hari-hariku
Bagai sempurna tiada celanya
Malam ku gelisah siang ku bertanya
Jika kau tak bersama

**

Hadirmu bagaikan bidadari
Melengkapkan langkahku yang terhenti
Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
Umpama nafasku kan berhenti
Jika kau hilang dalam hidup ini
Percayalah kasih cintaku padamu

Tak pernah hilang
Tak akan pergi

Ulang * & **

Kita kan terus bersama
Bukan untuk seketika tapi untuk selama-lama
Jangkauan kasih kita hingga ke akhirnya
Hidup kita bagai di syurga

Ulang **

Tak pernah hilang
Tak akan pergi
Tetap di hatiku
Kekal di hatiku
Hanya kamu
Tetap di hatiku
Tetap di hatiku

.

.

Hee.. Korunk mesti rasa lagu2 ni xde kena mengena pon dengan pertama kali dan terakhir kalinya kaN? Tapi ada maksud tersirat disebalik lagu2 ni tau.. Even though saya bukan la pentafsir lagu yang hebat tapi lagu2 ni membawa impact kat dalam sanubari.. heee..

Memang xsemua orang bertuah or lucky to have things go their ways.. We just can plan future but the future aren’t up to us to decide.. Saya ni tergolong dalam golongan2 yang bernasib malang.. Segala yang dirancang terhenti begitu sahaja… Segala yang menggembirakan xberkekalan ke akhirnya.. Setiap kali pertama ku melakukan sesuatu, itulah yang menjadi titik pengakhirannya.. Sedih kn? TT___TT

.

.

Pernah dengar phrase ni tak?

A new beginning start with an ending?

Well, it is absolutely true… Di setiap pengahkiran, akan pasti ada permulaan yang baru.. Bila kita da pandai merangkak,mesti kita akan mula berjalan.. Tol x?

.

.

So, se’malang mana pun nasib saya, saya xakan berputus asa untuk mencipta sejarah baru dimana permulaan yang baru selepas ini hanya akan berakhir ketika ku menghembus nafas terakhirku. InsyaAllah..

Like what I said, the future aren’t up to us to decide, God knows the best for us.. Have faith and keep on moving forward.. Remembering the past aren’t bring no good to us except if we take it as a lesson for the future.. There will always be another first time in life.. And the ending is always there; only how long it will last, is still a mystery…

.

.

.

Di pertama kalinya aku akan menyatakan dengan seikhlas dan sejujur hatiku bahawa kamu lah yang akan kekal dihatiku selama-lamanya dimana kali terakhir ku akan melupakan segala perasaan ini adalah ketika ku sudah tiada di dunia lagi.. insyaAllah…

.

.

( Kids and teenagers below 22 shouldn’t try this word at home cause u are not mature enough to know bout Love just like what I am before.. hehehee )

About Princess Mas

Hello Ladies... I'm just a normal person but I got high confident level. I can be elegant, sweet, cute and most of time is a weirdo. But do I care? NO!! Do u?? Embrace yourself & be YOU! Recently I've been totally in love with KIM HYUN JOONG.. yup2.. I know lots of ladies out there are willing to die for him (But Im not la). Every girls wish to be with him (Me too).. Since there's nothing in me so I wont put my hope so high, but I can be extraordinary when Im just ordinary girl.. Someday, in 3 years at least, when I finish studying, got my career and my own money plus can speak Korean fluently, I'll fly to KOREA to meet him!! (2011)....at the mean time, PLEASE dont have anyone else in yourlife k HYUN JOONG!! ^_^

Posted on September 2, 2011, in About A Guy, Music & Lyric. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: